Vær ekstra opmærksom på dit barn under skilsmissen

Vær ekstra opmærksom på dit barn under skilsmissen

13. april 2020 Slået fra Af Felix

Skilsmisser er hårde. Rigtig hårde. En del af dit liv er slut, og en ny skal begynde. Forandring gør ondt. Specielt når det er ufrivilligt. Men ligegyldig hvor ondt det gør på dig og din partner, så skal I huske børnene. Det er nemlig alt for ofte dem, der kommer i klemme.

Lyt til børnene

Du har to ører og en mund. Du skal altså huske at lytte dobbelt så meget, som du selv taler. Dette er en god regel, hvis du skal have dine børn bedst mulig gennem skilsmissen. Børn har brug for at blive hørt. Men børn har også ofte god situationsfornemmelse. De vil udvise omsorg, hvis de ser en anden, der har det dårligt. Hvis du i situationen er ked af det, vil børnene naturligt give plads til dig.

Dette skal helst undgås, da børnene vil forsøge ikke at være i vejen. Sørg derfor altid for at lade dine frustrationer og store følelser få plads, når du er i selskab med dem, der kan rumme dig.

Du kan høre mere om de mange udfordringer for skilsmissebørn hos Vibeke Hastrup.

Få andre til at lytte

Hvis du gentagende gange har forsøgt at komme igennem til dit barn, uden at det lykkedes, skal du løse udfordringen på en anden måde. Det er ikke sundt for et barn ikke at få talt ud om sine følelser. Det kan efter mange år få store konsekvenser for barnet.

Hvis ikke du kan nå ind til dit barn, så må du prøve at skabe rammerne for, at en anden kan. Måske kan et familiemedlem nå ind. Måske kan en pædagog nå ind. Eller måske er det en helt tredje, der lykkedes. Måske en psykolog?

Ligegyldig hvad, er det meget vigtigt. Det er en menneskelig fornødenhed at snakke om alle de følelser, man har inderst inde.