Sådan vælger du den rette kontorstol

18. juni 2021 Slået fra Af Felix

Arbejder du også på kontor? Når man tilbringer timevis i en kontorstol, er det utrolig vigtigt, at den stol passer til dig og din krop. Alt det, som du bruger dagligt, skal jo passe til dig. En stol er nemlig ikke bare en stol; en kontorstol kan nemlig have en stor effekt på din arbejdsdag.

Komfort og støtte

Det vigtigste ved en kontorstol er, hvorvidt den er behageligt at sidde i. Den skal nemlig være komfortabel, og den skal også give dig støtte. En ubehagelig stol kan nemlig volde dig mange problemer, som strækker sig langt ud over dit arbejdsmiljø. Den dårlig stol kan lede til smerter i ryggen, lænden, nakken og skuldrene, og de smerter kan lede til mere vedvarende skader og søvnproblemer. Søvnproblemer kan i sig selv få andre negative konsekvenser, som man heller ikke har lyst til at opleve. Derfor er det meget vigtigt, at du har en stol, som er god at sidde i.

Stolens udseende

Faktisk har stolens udseende også en del at sige, selvom komforten bør være første prioritet. Stolens udseende kan nemlig påvirke din tilgang til jobbet. En lænestol er behagelig at sidde i, men det er ikke en stol, der egner sig til arbejde. Det er fordi, at hjernen forbinder den stil med afslapning, og ikke med koncentration. Du skal derfor vælge en kontorstol, der faktisk ligner en kontorstol; det professionelle look forbereder hjernen på fokus og seriøst arbejde.

Sid godt

Pas på dig selv, og pas på din krop; vælg en ordentlig stol. Du sidder i den i flere timer i fem dage om ugen, så det går slet ikke, hvis du ikke sidder godt. En dårlig stol kan give dig negative associationer til dig job, som du kan undgå med en god stol. Lad være med at ofte dit velvære for en stol, og prioriter dig selv med en god kontorstol.