Sådan får du den bedste dekupørsav til at opnå det ønskede resultat

5. juni 2021 Slået fra Af Felix

Mange nye fagfolk over hele verden tøver med at starte deres designprojekt på lette materialer. Dette er kun på grund af deres tanke om at bruge dyre boremaskiner til at udføre sådant arbejde. Men til denne form for arbejde på let materiale anvendes en dekupørsav.

Den bedste dekupørsav er ikke kun tilgængelig, men giver også dit arbejde en perfekt efterbehandling.

Hvad er en dekupørsav?

En dekupørsav bruges generelt til præcis, delikat rullearbejde på tynde materialer. Det består af et blad, en ramme og et håndtag. Rammens dybde varierer fra 25 til 50 cm.

Længden af bladet på en dekupørsav er normalt 13 cm. Da det er aftageligt, kan du slibe eller udskifte klingen efter behov. Du kan bruge et blad af forskellig TPI og design i henhold til dine prioriteter.

Generelt kan du arbejde på tyndt træ og plast. Du kan også udføre præcise stramme kurver på metaller ved hjælp af passende blade til metal. Altid vælg det rette værktøj til opgaven.

Hvilke funktioner bør en dekupørsav have?

Håndtagets form og materiale: Et tøndeformet og godt poleret håndtag giver dig et godt greb og let arbejde.

Dybde af rammen: Du kan skære langt fra kanten af dit materiale, hvis du bruger en dybere ramme. Generelt varierer rammens dybde fra 10 til 20 tommer

Knivens tilgængelighed: Nogle mærker forsyner klingen med dekupørsav, mens andre ikke. Hvis en kniv er tilgængelig med din dekupørsav, skal du kontrollere følgende funktioner på klingen:

Bladets TPI: TPI betyder tænder per tomme (”teeth per inch”). Mere specifikt angiver, hvor mange tænder i en tomme dit blad har. TPI afgør, hvor glat du kan skære med din klinge.

Knivens materiale: Nogle klingematerialer er kun til skæring af træ og plast, mens der til metalarbejde er specielt materiale.