Ejendomsservice skaber sammenhæng i boligforeningerne

2. august 2023 Slået fra Af Redaktion

Sammenhængskraften i boligforeninger baserer sig på mange ting. Det kan være et godt naboskab med fælles interesse for området og de mange aktiviteter. Det, som en ejendomsservice dog sørger for, er, at alle de praktiske aspekter glider så flydende som muligt, så de ikke kommer i vejen for andre ting. Det er trist hvis en boligforening under en eventuel generalforsamling skal diskutere beskidte trapper eller lygter der er gået ud, når man kan diskutere mange vigtigere ting, såsom omlægning af lån eller igangsættelse af nødvendige renoveringer.

Valg af rette ejendomsservice skaber balance

De fleste boligforeninger koncentrerer sig om de større byer. Det gælder eksempelvis andelsboligerne, som blev grundlagt gennem andelsbevægelsen. Kommer man udenfor de store byer, er det i højere grad privatejede boliger, som udgør størstedelen. I dette tilfælde er ejendomsservice ikke så aktuelt. Ejendomsservice København er dog noget, som mange søger efter. 

En god ejendomsservice sørger for at al mekanikken bag foreningen fungerer som det skal. Det kan eksempelvis være oprydning, trappevask, forefaldende reparation og lignende. Der opstår altid små problemer rundt omkring i de mange boliger, men jo mindre synlige de er i hverdagen for beboere, jo større succes har en ejendomsservice i at fuldføre sine opgaver. En ejendomsservice er som en hjælper, der ikke træder i forgrunden, men som kan være en rygrad der får alt til at hænge sammen.

Netop denne rettesnor, skaber et frirum til at man kan fokusere på andre ting. Derfor er valg af ejendomsservice meget vigtigt at overveje nøje. Mange boligforeninger har brændt sig på det forkerte valg, hvor det har skabt kaos ved større projekter, eksempelvis anlægning af altaner eller ved et stigestrengsprojekt. Derfor er det vigtigt, at bestyrelsen kigger godt efter på markedet efter den bedste leverandør. Det er også vigtigt, at man spørger sig omkring i sit netværk efter gode anbefalinger.