Det uoverskuelige haveprojekt

Det uoverskuelige haveprojekt

3. februar 2022 Slået fra Af Felix

Har du en have, du ikke helt er tilfreds med? De fleste af os drømmer om en hyggelig, hjemlig og personlig have, men de færreste rammer nogensinde det niveau, de egentlig drømmer. Her kan du få nogle gode tips til, hvordan du kommer videre med det projekt, din have er. Det handler om motivation, originalitet og personlighed, og så selvfølgelig inspiration.

Vær systematisk

Det store problem for mange, når det kommer til at sætte haveprojekter i værks, er motivationen. Det er svært at sparke sig selv i gang med noget, der lige så godt kunne udskydes til i morgen. Der er mange andre ting, der skal gøres, og derfor er haven ofte noget, der udskydes. Men pludselig er der gået ti år med den samme, halvhjertede have, og det er jo også ærgerligt.

Derfor gælder det om at sætte sig konkrete mål, lave lister og sørge for at motivere sig selv til at få lavet nogle af de ting, du sætter dig for. Start eventuelt med at skrive en liste over de ting, du gerne vil have købt til haven. Søg inspiration på nettet og i andre haver, og tænk over, hvad I gerne vil have i haven.

Det kan være, det er nogle særlige møbler, et bålfad til haven, fakler, parasoller eller forskellige planter, du godt kunne tænke dig. Sæt eventuelt et mål om, at du hver måned skal købe en eller to ting fra denne liste. Når du har købt et bålfad til haven og andre ting, skal de installeres i haven, og dette mål vil tvinge dig til langsomt men lidt efter lidt at få indrettet den have, du gerne vil have.

Dit nye bålfad til haven vil helt automatisk motivere dig til at gøre noget ved rodet, og på den måde kan lister, rutiner og systematik være med til at gøre en forskel, når det kommer til det uoverskuelige haveprojekt.