Alt hvad du skal vide om brosten

13. juni 2020 Slået fra Af Felix
Nogle gange kan det virke overvældende at skulle sætte sig ind i hvad brosten er og hvilke typer der findes. Af den grund er denne artikel udarbejdet, så du kan dykke ned og blive klogere på brosten. 

Generelt om brosten

Brosten kan anvendes mange forskellige steder, eksempelvis din have. Brosten er en meget robust belægning, som du trygt kan anvende til adskillige ting og som tåler meget belastning, eksempelvis fra køretøj eller lageropbevaring. Typisk ser vi, at folk anvender brosten til en ny indkørsel, nyt bed i haven og endda også en ny terrasse.

Adskillige slags brosten

I dag betegnes én af slagsene som ”almindelige brosten”. Disse bærer målene 15 x 16 x 21 cm og en vægt på omtrent 12 kilo. De almindelige brosten bliver oftest fremstillet af granit, men nogle steder kan du også købe de almindelige brosten, som er fremstillet af beton. Det er ofte smag og behag, da det i sidste ende ikke handler om kvalitet eller slidstyrke.

Københavnerbrosten

Ude på markedet, kan du i dag finde de brosten som betegnes som ”Københavnerbrostene”. I tilfælde af, at du ikke har hørt om disse, så er disse brosten super unikke, da de har ligget rundt på gaderne i vores kære hovedstad. I dag finder du ikke disse brosten på gaderne i København, men ude på markedet, hvorpå de er efterspurgte, grundet deres unikke og charmerende farver med patina.

Chaussésten

Disse brosten bærer på omtrent 2 – 2,5 kilo og er omtrent 10 cm på hver side. Chaussésten er rent faktisk ikke brosten, dog bliver de brugt som var de brosten, altså til samme projekter som tidligere nævnt.

Hvem forhandler brosten?

I dag forhandler en lang række firmaer brosten. Dog er der tale om firmaer med nogle folk som har specialiseret sig indenfor salg af granit og sten. Her vil du kunne købe helt nye brosten, men hvis du er interesseret i at spare penge, så kan du også nemt finde nogle internetsider, hvorpå du kan købe brugte brosten.